Sanoja juhlahetkiin

Haluatko onnitella tai lohduttaa läheistäsi kauniin sanoin? Täydennä omaa tervehdystäsi ja poimi näiltä sivuilta tekstiammattilaisen huolella valitsema värssy elämän eri juhlatilanteisiin. Klikkaamalla otsikkoa, kuvaa tai alla olevan hakemiston sanaa, niin pääset aiheen mukaiselle sivulle. Tekstin tekijä on mainittu aina kun tieto on ollut saatavilla.

Vauvaonnittelu, lapsensa menettäneille, rippijuhlat, ylioppilas & vastavalmistunut, syntymäpäiväseniorin syntymäpäivä, nimipäivä, ystävänpäivä, pääsiäinen, äitienpäivähalloween, isänpäivä ja joulu.

Onnitteluteksti päivänsankarille voi olla lämmin tai hauska riimi, tai vaikka syvällinen ajatelma, jonka perään lisää onnittelun. Tärkeintä on, että se ilahduttaa, sopii saajalle ja kuvaa tekstin antajan suhdetta juhlijaan.

Pääsiäinen

15.04.2019
Pääsiäisen, kristillisen kirkon tärkeimmän juhlan rinnalla elää monenlaisia traditioita trulleista tipuihin, pupuihin ja pääsiäismuniin.
Suurempaa surua ei voine ihminen kohdata, kuin oman lapsen menettäminen. Näin herkällä alueella runoilijakin kulkee kuiskaten. Mukana myös runo syntymättömälle lapselle.
Joulu pujahtaa luoksemme lämpimin ajatuksin, kutkuttavin tuoksuin ja tutuin sävelin. Täältä löydät uudet säkeet joulun tervehdyksiin.
Isälle paras värssy on se, joka syntyy pikkuväen omasta päästä - eikä siinä tarvitse olla loppusointujen kohdillaan. Mutta jos riimittely ei vielä suju, tässä tekstejä avuksi kortin tai viestin kirjoittamiseen.
"Ikä - kysymys on asenteesta, ei vuosista." Tämä viisas aforismi sopii pieneenkin korttiin, kun onnitellaan ihmistä, jonka kakussa on reilusti kynttilöitä. Korkeita vuosia tulee kunnioittaa, mutta elämää nähneet, viisaat vanhemmat ihmiset ne vasta osaavatkin nauraa - niin vinhaan kertyville vuosille kuin itselleenkin.
Hei mistä kuuluu rapinaa, jotain outojen otusten kuiskintaa? Miksi kummitukset nyt huhuillee ja noidan kissakin naukaisee? Hui! Nyt Halloween koittaa...
Aina on syytä juhlaan - myös nimipäivänä! "Nimestään mies tunnetaan", sanotaan. Tunnettu viisaus on myös: "Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä."